Ürünün fiyat bilgisini görebilmek için üye girişi yapınız. Eğer üye değilseniz buradan üye olabilirsiniz. |
Tek Kullanımlık Hava/Su Şırınga Uçları
Çapraz Enfeksiyon Kontrolünde Güvenli Bir Ortam İçin
Kliniğinizdeki Riskler
Her bilinçli dişhekimi gibi, hastalarınız ve personeliniz için en iyisini istiyorsunuz. Kullandığınız ekipmanın steril olması ve çalışma ortamınızın güvenliği için bildiğiniz tüm yöntemleri uyguluyorsunuz. Tüm bu iyi niyetli çabaların ötesinde, yapılan bilimsel araştırma sonuçlarına göre dişhekimliğindeki en önemli çapraz enfeksiyon kaynaklarından birisi, kullanılan hava-su tabancalarıdır.
Hava-su tabancaları, dişhekimliğinde tüm diğer ekipmandan daha sık kullanılmaktadır. Ne var ki, hava-su tabancasının iç yüzeyinin tamamen temizlenmesi ve sterilize edilmesi mümkün değildir. Bu nedenle, hava-su tabancaları zaman içerisinde bir çapraz enfeksiyon odağı haline gelmektedir.
Tabancadan püskürtülen hava ve su karışımı kan, tükürük, vb. ile birleşerek, tabancanın iç ve dış yüzeylerinin kontaminasyonuna sebep olur. Yapılan çalışmalarda diş ünitlerinde Tüberküloz, Legionella pneumonia, E. Coli, Staphylococcus spp., Klebsiella pneumoniae, Salmonella, Moraxella spp. ve Pseudomonas aeruginosa gibi pek çok bakterilerin üreyebildiği tespit edilmiştir.(1)
Bu etkenlerin ortamdan uzaklaştırılması oldukça zordur ve pek çok ?dezenfektana? karşı hayli dirençlidir. Söz konusu mikroorganizmaların mevcut olduğu bir ekipman ile yapılan her türlü uygulamada üretilen hava-su karışımının da kontamine olması kaçınılmaz bir durumdur. Bunun anlamı, bu organizmalar hastanıza, size, yardımcı personelinize, ekipman yüzeylerine ve çevreye de bulaşabilmektedir. Çalışmalar dişhekimliği personelinin solunum yolu enfeksiyonlarına tıp personeli veya toplum genelinden daha fazla maruz kaldığını göstermektedir.(1) Bu da, çapraz enfeksiyon riskinin boyutlarını bir kez daha ortaya koymaktadır.
Referans: 1. Microbial Biofilm Formation and Contamination of Dental-Unit Water Systems in General Practice, JT Walker, DJ Bradshaw, AM Bennett, MR Fulford, MV Martin, PD Marsh (Published in Applied & Environmental Microbiology August 2000 p. 3363-3367) Microbial Contamination of Dental Unit Waterlines: The Scientific Argument, Dr C Pankhurst, Dr R Woods, Prof N Johnson (International Dental Journal (1998) 48:359-368)
İdeal Çözüm: Disposable Tips
Hava-su tabancalarınızdaki hijyen problemini çözmek için fazladan metal uçlar satın alabilir, ekstra koruma sağlayan birtakım aparatlar kullanabilir ve metal uçların sterilizasyonu için zaman, emek ve para harcayabilirsiniz. Ancak bunların hiçbiri size ideal çözümü sağlayamayacaktır.
Günümüzde hastalar dişhekimi muayenehanelerindeki temizlik ve hijyene büyük önem vermektedir ve en etkili temizlik aracının tek kullanımlık ürünler olduğunun bilincindedir. Disposable Tips Tek kullanımlık esnek hava/su şırınga uçları, çapraz enfeksiyon riskini engellemek için size en uygun ve ekonomik çözümü sağlayacaktır.
Teknik Özellikler | |
---|---|
Kim sipariş verebilir ? | Sadece diş hekimleri,poliklinikler , diş hekimliği öğrencileri tarafından satın alınabilir. |
Diğer Özellikler | |
---|---|
Stok Kodu | 1000DISPTIPS+bas |
Marka | Diğer Markalar |
Stok Durumu | Var |
Bu Haftaya Özel İndirimdeki Ürünleri Gördünüz mü?
HAKKIMIZDA | DESTEK | SİPARİŞ SÜRECİ | ÜYELERE ÖZEL | BİZİ TAKİP EDİN | APPS | |
Hakkımızda | Müşteri Hizmetleri | Satış Sözleşmesi | Hesabım | ![]() ![]() |
||
İletişim Bilgilerimiz | Sıkça Sorulan Sorular | Gizlilik ve Güvenlik | Üye Ol | |||
İletişim Formu | Sipariş Takibi | İptal - İade Şartları | Üye Girişi | |||
Banka Hesaplarımız | K. V. K. | Şifremi Unuttum | Youtube | |||
Havala Bildirimi | Sepetim |
PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.